OM

Hej!

1983 föddes jag, praktiskt taget under flygeln hemma i Gamla Uppsala. Med två musiker till föräldrar var det nog oundvikligt att musiken skulle bli något av det viktigaste i mitt liv. Förutom rösten var piano och fiol de första instrumenten jag hittade till. Senare började jag spela gitarr och då fanns det ingen anledning att inte börja spela mandolin, tyckte jag. För en tid sedan fick jag anledning att lära mig spela dulcimer. Och så vidare.

För nånstans mellan ett och två decennier sedan började jag min utbildning vid musikhögskolan i Stockholm. Där gick jag jazzmusikerlinjen på sång, som jag länge betraktade som mitt huvudinstrument. Idag är jag inte lika säker då min förkärlek till strängar växer ständigt. Nuförtiden är det väldigt sällan jag sjunger utan att spela något instrument. 

Öppna stämningar på gitarren gör mig knäsvag och jag är säker på att det inte skulle finnas några krig om alla människor fick uppleva känslan av en C-stämning vibrerandes genom kroppen.

I välsignade ögonblick händer det att jag skriver egen musik, även om det inte är mitt huvudsakliga levebröd. Men allt handlar ju inte om pengar. Ganska lite faktiskt, när man tänker efter.

Jag har under åren flackat mellan olika musikstilar på minst lika många instrument. Ett tag tyckte jag att det kanske vore på sin plats att välja. Sen kom jag på bättre tankar och bestämde mig för att jag inte måste bestämma mig.

Välkommen till min sida!